Gumi süti
-
1. réteg: 3 tojás sárgája, 1 cs. vanilia, 5 kanál porcukor, habosra kavarni. 1 1/2 vízben 2 evőkanál zselatint feloldani, felforrósítani, de nem felfőzni. Levesszük a tűzről és a tojás sárgájára öntjük. A tojás fehérjét kemény habbá verem, és utojára azzal kavarom össze. Közepes tepsibe öntöm és a másik réteg elkészítéséig a hűtőbe teszem.
-
2.réteg: Ugyanúgy készül mint az előző réteg, csak a tojás sárgájához még egy evőkanál kakaóport teszünk. Ráöntjük az előző rétegre, és ismét hütőbe tesszük.
-
3.réteg: 4 dl tejfölt 7 kanál porcukrot 1 csomag vanilia cukrot habosra keverem.Közben 1,5 dlvizben 2 kanál özselatint feloldok, és felforrósitom. A4 dl tejfölhöz öntöm. Ezt is az előző rétegre öntöm,és a hütőbe teszem.
-
4. réteg: 2 dl málnaszörpöt összekeverek a 2 dl vizben feloldott 2 kanál zselatinnal, és a többire öntöm. Amikor megdermed, fogyasztható.
Tipp: Ha szeretnétek egy egy finom zselét,akkor az utolsó réteget csináljátok meg magában és öntsétek ki egy tálkába. Ha megdermedt, fogyasztható és isteni finom:)
Jó étvágyat kívánunk hozzá! |